Barion Pixel
Szerző: Esztergomi Járási Ügyészség 2017. augusztus 03.

Rugdalta és verte kutyáját egy férfi Csolnokon, két év börtön várhat rá - vádemelés

A 67 éves férfi rendszeresen megverte kutyáját, például a lábainál felemelt állat hasát rugdalta vagy a mancsait ütötte ököllel. Két év szabadságvesztésre is ítélhetik az állatkínzót.

Az Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a 67 éves csolnoki férfivel szemben.

Az elkövető 2016. augusztusától kezdődően rendszeresen bántalmazta a 8 éves kutyáját úgy, hogy megszorította a nyakát, az orrát, a pofatájékát és a mancsát ütögette, kővel megdobta, illetve támadó magatartást mutatott irányába. Az állat minderre fájdalommal reagált, és megpróbált elbújni.

Más alkalommal a férfi az ebet két mellső lábánál megragadva a levegőbe emelte, majd többször megrúgta a hasán és az altestén, ezért a kutya vonyított. Előfordult olyan is, hogy az elkövető a megláncolt állatot a kutyaól sátor alakú tetejére tette fel, és a bizonytalanul álló kutya lábait ököllel ütögette mindaddig, amíg a kutya el nem veszítette az egyensúlyát, és így leesett.

A férfi bánásmódja a kutyának szenvedést okozott, a bántalmazás alkalmas volt arra, hogy az állatban félelmi agressziót alakítson ki, és maradandó egészségkárosodását okozza.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.