Barion Pixel
2017. május 31.

Videó: mentőhelikopter érkezett a lezuhant girokopter pilótájáért a 88-as úthoz

A Szombathely felé repülő girokopter a 88-as főút mellett zuhant le. A gép pilótája nem szenvedett életveszélyes sérülést, lehetett kommunikálni vele, amikor a mentőhelikopter elindult a szombathelyi kórházba. A girokopter elszakított egy 25.000 voltos vezetéket is, de a pilóta megúszta áramütés nélkül a kemény landolást.

 

 

 

Frissítés:

Az elsődleges adatokkal szemben még sincs életveszélyben a lezuhant girokopter osztrák pilótája. A 25.000 voltos vezeték átszakításakor sem szenvedett áramütést. a férfinek a lába törött, eszméleténél volt, amikor betették a mentőhelikopterbe. A helyszínelés kezdetekor megeredt az eső. Jelenleg teljes útzár van a 88-as főúton.

Girokopter zuhant gabonatáblára

Több telefonhívást is kaptunk, mivel több olvasónk felismerte a girokoptert, az ő megnyugtatásukra közöljük, hogy a gépet nem a Magyarországon élő ismert repülőpilóta, Helmut Stern vezette.

Gyrokopter zuhant a 88-as út mellé

Korábban írtuk:

Egy osztrák pilóta Sárvár irányából Szombathely felé repült, amikor észlelte, hogy valami baj van a géppel és megpróbált landolni a gabonatáblán, de a süllyedő gép nekiütközött egy elektromos vezetéknek. Mentőhelikopter érkezett a helyszínre, jelenleg az osztrák állampolgárságú pilóta állapotát stabilizálják. Információink szerint életveszélyes állapotban van.

Gyrokopter zuhant a 88-as út mellé

A GYSEV közleménye:

A vasúti felsővezeték áramellátását biztosító megkerülő vezetéknek repült és leesett egy kishelikopter ma 14.20-kor a Sárvárt és Vátot összekötő 88-as főúton található vasúti útátjáró mellett. A baleset során a helikoptert vezető pilóta súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínelés ideje alatt áll a vasúti forgalom, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják Porpác és Ölbő-Alsószeleste állomások között.

25.000 voltos vezetéket szakított le a girokopter

A katasztrófavédelem közleménye:

Vasúti felsővezetéknek ütközött egy kishelikopter (girokopter) a Sárvár és Vát között.

A jármű az ütközés következtében a szánföldre esett. A műszaki mentést végző sárvári hivatásos tűzoltók kiemelték a járműből a beszorult pilótát, akit a mentők a helyszínen ápolnak. A 88-as főutat, melynek közelében a baleset történt, a hatóságok lezárták a forgalom előtt. A tűzoltók munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segíti a helyszínen.

Vasárnap délután a budaörsi repülőtér mellett lezuhant egy helikopter

A helikopter felszállása során merült fel probléma, ezért visszaesett a földre. A balesetben a földi kiszolgálószemélyzet egy tagja megsérült.   

Budaörs

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság

 

Girokopter zuhant a 88-as út mellé



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.