Barion Pixel
2018. január 13.

Videó: 22 éve mindig átértem, nem vagyok hibás! - mondta a férfi, aki miatt vészfékezett és összetört két autó a 8-ason

A sötét ruhás, kivilágítatlan biciklijét a 8-as főúton áttoló férfi miatt vészfékezett egy VW, a mögötte érkező utánfutós Audi pedig belecsúszott. A gyalogosnak nem esett baja. A helyszínelés után vele beszélgettünk.

A kerekeken megcsillanó prizmákat vette észre a kivilágítatlan kereszteződésben egy VW vezetője a 8-as főúton. Vészfékezett és éppen megállt a sötét ruhás gyalogos előtt, amikor a mögötte érkező utánfutós Audi belecsúszott a VW hátuljába.

A kerékpárját toló ittas férfi becsületére legyen mondva, hogy nem tekert el a helyszínről, hanem visszament megnézni, mi történt és hogy tud-e segíteni. A helyszínelés után vele beszélgettünk. Ritka alkalom, hogy a helyszínen sikerül találni egy olyan embert, aki ott marad, miután nem lett közvetlen résztvevője a balesetnek.

 


Megkérdeztük, hogy hibásnak tartja-e magát, illetve hogy akar-e, tud-e változtatni az átrkelési szokásain? A válaszok "videónkban" hallhatók.

 

 

(Hasonló esetekben azt a gépjárművezetőt "veszik elő", aki nekiütközik az előtte ütközés nélkül megálló járműnek, mivel nem tartott megfelelő követési távolságot. A gyalogos, vagy kerékpáros nem kap büntetést, mivel a gépjármű meg tudott állni előtte.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

1.
2018. január 15. 16:28 - Utanfutos

1. ha az úr tolta a kerékpárt, akkor gyalogos és nem kell kivilágítania a kerékpárt 2. ha toljuk a kerékpárt, hiába van rajta a dinamós világítás, nem fog világítani a lámpa (csak ha elemes) 3. Az úr ittas volt, és NEM kerékpározott, hanem gyalogosként tolta a kerékpárt, ami ritkaság. 4. Az úr simán mint gyalogos kelt át az úton jogilag 5. Láthatósági mellény csak akkor kell a gyalogosra, ha lakott területen kívül közlekedik rossz látási viszonyok között (este, ködbe stb). Tehát ő valószínűleg ebben hibázott, hogy nem vett fel láthatósági mellényt.

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.