Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK 2019. március 18.

20 percen belül elfogta a rendőrség a sümegi maszkos rablókat

Csellel csalták a helyszínre az áldozatukat. A tapolcai rendőrök a bejelentéstől számított 20 percen belül elfogták a két férfit, akik erőszakkal elvették a sértettnél lévő pénzt.

A Tapolcai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 23 éves sümegprágai férfi és 20 éves hegymagasi társa ellen. 

Fotó: Veszprém MRFK

A nyomozás jelenlegi adatai alapján 2019. március 16-án 21 óra 30 perc körül a két férfi csellel a helyszínre hívta egy sümegi vendéglátóegység alkalmazottját, akivel nem ismerték egymást.

Fotó: Veszprém MRFK

A megadott helyen várták a sértettet, maszkot húztak, majd erőszakkal elvették a nála lévő kistáskát, benne közel kétszázezer forint készpénzzel és iratokkal.

Fotó: Veszprém MRFK

A sértettet több alkalommal megütötték, majd elfutottak a helyszínről, kocsiba ültek és elindultak. A tapolcai rendőrök azonnal a keresésükre indultak. Perceken belül, 21 óra 50 perckor a Zalahaláp és Nyirád közötti útszakaszon, az Ódörögdi elágazóban velük szemben közlekedett egy személyautó, ami a rendőröket meglátva egy földútra kanyarodott be.

Fotó: Veszprém MRFK

A járőrök utánuk mentek, és megkülönböztető fényjelzés használatával megállították őket. A kocsiban két férfi utazott. Az intézkedés során a járműből előkerült a bűncselekményből származó készpénz, a táska és az iratok is.

Fotó: Veszprém MRFK

A rendőrök a két férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket, ahol beismerő vallomást tettek. 

Fotó: Veszprém MRFK

A nyomozó hatóság előterjesztést tesz letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.