Barion Pixel

Címkéhez rendelt hírek - nébih

... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

20 tonna idegen cukrot tartalmazó mézet vont ki a forgalomból a NÉBIH

2016. október 27.

20 tonna idegen cukrot tartalmazó mézet vont ki a forgalomból a NÉBIH

Több hónapos előzetes adatgyűjtés után tartott vizsgálatot egy nagykereskedésben, majd annak nyomán egy mézkiszerelő üzemben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az ellenőrzés-sorozat eredményeként csaknem 20 tonna idegen cukrot tartalmazó mézet foglaltak le az ellenőrök.

tovább 0

Csótányos liszt, cigaretta csikkek, kosz és bűz egy pékségben-...

2016. június 09.

Csótányos liszt, cigaretta csikkek, kosz és bűz egy pékségben- NÉBIH ellenőrzés

Csótánytetem, málló falfesték és kosz fogadta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereit egy fővárosi pékség ellenőrzésekor. Az akció során számos szabálytalanságot tártak fel az ellenőrök és több mint 480 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból.

tovább 0

Hamis növényvédő szereket talált a NÉBIH

2016. május 26.

Hamis növényvédő szereket talált a NÉBIH

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén is folytatja a növényvédő szerek hamisítása elleni harcot. Az elmúlt két hónapban két ügyben is intézkednie kellett a hatóság munkatársainak. Az egyik esetben lakossági bejelentésre intézkedett a hivatal, míg a másikban egy interneten kapható növényvédő szert vontak ki a forgalomból a szakemberek.

tovább 0

Súlyos higiéniai problémák egy cukrászüzemben-334 kg élelmiszert...

2016. május 03.

Súlyos higiéniai problémák egy cukrászüzemben-334 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból

Felfüggesztette egy budapesti cukrászüzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy múlt heti ellenőrzés során. Az üzemben jelöletlen alapanyagok, ismeretlen gyártási idejű félkész- és késztermékek, valamint súlyos higiéniai problémák voltak. Az eljárás során több mint 330 kg alapanyagot és terméket kellett megsemmisíteni.

tovább 0

Tofu üzemet záratott be a NÉBIH

2016. április 28.

Tofu üzemet záratott be a NÉBIH

Felfüggesztette egy budapesti tofu előállító üzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Higiéniai és nyomonkövetési problémák miatt csaknem 600 kg terméket kellett megsemmisíteni és több mint 2 tonna alapanyagot zárolni. Az üzem fél millió forintos bírságra számíthat.

tovább 0

Több higiéniai, de kevesebb minőségi probléma a NÉBIH tavaszi...

2016. április 07.

Több higiéniai, de kevesebb minőségi probléma a NÉBIH tavaszi szezonális ellenőrzésein

Több mint 4800 ellenőrzés, 200 tonna forgalomból kivont termék és 45 millió forint bírság a 2016-os tavaszi szezonális ellenőrzés fő számai. Az akciósorozat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálásával március 1-28. között zajlott országszerte. Bár a higiéniai hiányosságok száma a korábbi évekhez képest némileg emelkedett, azonban...

tovább 0

Jelöletlen lengyel tojást akartak magyarként eladni

2016. március 24.

Jelöletlen lengyel tojást akartak magyarként eladni

Lengyelországból származó, jelöletlen tojások forgalmi korlátozását rendelte el a NÉBIH egy Bács-Kiskun megyei ellenőrzés során. A trükköző vállalkozó saját bevallása szerint magyar „kistermelőknek” akarta értékesíteni termékét.

tovább 0

38 tonna savanyúságot foglaltak le a NÉBIH emberei

2016. február 25.

38 tonna savanyúságot foglaltak le a NÉBIH emberei

Engedély nélkül és rendkívül rossz higiéniai körülmények között készítette a savanyúságot az a vecsési „kistermelő”, akit a hét elején ért tetten a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI).

tovább 0

Egy tonna húst vont ki a forgalomból a NÉBIH

2016. január 22.

Egy tonna húst vont ki a forgalomból a NÉBIH

Egyszerre négy – azonos érdekeltségi körbe tartozó – hentesüzletben tartott ellenőrzést múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Az összehangolt akció során több mint egy tonna terméket vontak ki a forgalomból és semmisíttettek meg az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.

tovább 0

Növényvédőszer-maradék a török mandarinban

2015. december 21.

Növényvédőszer-maradék a török mandarinban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) török eredetű mandarin mintában mutatott ki határérték feletti növényvédőszer-maradékot. Az ügyben a hatóság eljárást indított, mely jelenleg is folyamatban van.

tovább 0
... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9