Barion Pixel

Címkéhez rendelt hírek - nébih

... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ...

Csalás útján jutott a moslék a malacokhoz a kutyák helyett

2017. június 07.

Csalás útján jutott a moslék a malacokhoz a kutyák helyett

Egy Vas megyei sertéstelepre szállítottak 2500 tonna élelmiszer-hulladékot egy kutyamenhely helyett. A gazdasági haszonállatok moslékkal történő etetése szigorúan tilos, mivel annak komoly járványügyi kockázata van.

tovább 0

Koszos konyhában, egerek mellett főztek egy budapesti étteremben -...

2017. május 30.

Koszos konyhában, egerek mellett főztek egy budapesti étteremben - büntetett a NÉBIH

Csaknem 90 kg alapanyag, félkész- és késztermék forgalomból történő kivonását, valamint a melegkonyhás tevékenység felfüggesztését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy budapesti étteremben. A vendéglátóhely raktárában több éve lejárt és egérrágta alapanyagokat is találtak az ellenőrök.

tovább 0

Rágcsálók és száz féle lejárt termék egy kisboltban – milliós...

2017. április 19.

Rágcsálók és száz féle lejárt termék egy kisboltban – milliós bírságot szabhat ki a NÉBIH

Négy éve lejárt konzervek, penészes kenyerek, egérrágta sertészsír és rágcsálók nyomai mindenhol, egy falusi kisboltban csapott le a NÉBIH.

tovább 0

Kutyaeledelnek árusították a kivéreztetett nyúltetemeket - két...

2017. március 17.

Kutyaeledelnek árusították a kivéreztetett nyúltetemeket - két tonna mellékterméket foglalt le a NÉBIH

Egy fővárosi, állati eredetű melléktermékgyűjtő vállalkozásnál tartott ellenőrzést március elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akció során kiderült, a cég az elvéreztetett nyulak nyúzása és a tetemek elszállíttatása helyett a nyúlhúst feldarabolta, csomagolta és részben fagyasztva, részben előhűtötten tárolta. A húst...

tovább 0

Penészes szalámik és egérrágta disznósajt – húsboltot ellenőrzött a...

2017. március 01.

Penészes szalámik és egérrágta disznósajt – húsboltot ellenőrzött a NÉBIH

Folyó meleg víz és fertőtlenítőberendezések nélkül állítottak elő húskészítményeket. Penészes szalámik, egérrágta disznósajtok vártak a vevőkre. Közel tíz tonna húskészítmény megsemmisítését rendelték el Győr-Moson-Sopron megyében. A kétes eredetű és minőségű termékekből a szomszédos megyékben is értékesítettek.

tovább 0

100 tonna takarmányt és állatgyógyszereket foglalt le a NÉBIH -...

2017. február 23.

100 tonna takarmányt és állatgyógyszereket foglalt le a NÉBIH - milliós bírság várható

A szakemberek egy illegális takarmány előállítónál és egy bejelentett, előállítással is foglalkozó nagykereskedőnél vizsgálódtak. Az eljárás során több mint 100 tonna takarmány-alapanyagot és készterméket, valamint antibiotikum tartalmú állatgyógyszert foglaltak le. Az összehangolt ellenőrzést Pest megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal...

tovább 0

Hamis állatgyógyszer került forgalomba

2017. február 14.

Hamis állatgyógyszer került forgalomba

A „Neostomosan koncentrátum A.U.V.” szer kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgál. A hamisítványok elsősorban a keleti országrészben (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben) érhetők el, nem engedélyezett kiszerelésben, román nyelvű csomagolásban. Az ügyben a NÉBIH feljelentést tett.

tovább 0

Penészes, jelöletlen és külföldről származó tejtermékeket árult...

2017. január 27.

Penészes, jelöletlen és külföldről származó tejtermékeket árult sajátjaként egy kistermelő

Több mint 450 kg jelöletlen, illetve részben penészes tejterméket foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei egy kistarcsai kistermelőnél. A vizsgálat során megállapítást nyert az is, hogy a kistermelő a nagykereskedésben vásárolt szlovák juhtúrót és vajat kicsomagolta, majd sajátjaként értékesítette.

tovább 0

Sertésvirsliket teszteltek a NÉBIH szakemberei

2016. december 27.

Sertésvirsliket teszteltek a NÉBIH szakemberei

A hagyományos ünnepi ételek közül 2016. utolsó Szupermenta terméktesztjén 21 előrecsomagolt sertésvirslit ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A laborvizsgálatokon minden termék megfelelt, bőven akadt viszont jelölési hiba, az érzékszervi vizsgálatokon pedig egy virslinél merült fel kifogás.

tovább 0

Karácsonyi jó tanácsok a NÉBIH-től

2016. december 20.

Az ünnepek velejárói a családi vagy baráti körben elköltött ízletes ételek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a legpraktikusabb tudnivalókat, hogy élelmiszer-biztonsági szempontból gondtalanul telhessen a karácsony. A NÉBIH kiadványaiban a bevásárlástól az ételkészítésen át egészen a tárolásig sorra veszi a legfontosabb...

tovább 0
... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ...