Barion Pixel

Címkéhez rendelt hírek - kamu

1 | 2 | 3 | 4

Olvasónk tanácsot kért, megkapta, de győzött a „Mi van, ha mégis...

2024. február 18.

Olvasónk tanácsot kért, megkapta, de győzött a „Mi van, ha mégis igaz?” elv

Még januárban kért tőlünk segítséget idősebb olvasónk, mert gyanúsnak tartott egy hirdetést, viszont a boltot 3,4 csillagra értékelték a vásárlók, azaz szerinte biztosan nem lehetett kamu. Válaszoltunk, rámutattunk egy hatalmas értelmezési hibára is, de a tanács kérője végül megrendelte az egymilliós fényképezőgépet pár ezer forintért. Nem az az érdekes,...

tovább 0

Idős embereket vertek át halálos betegségekkel az egészségnapnak...

2024. február 14.

Idős embereket vertek át halálos betegségekkel az egészségnapnak nevezett rendezvényeken - többen letöltendőt kaptak

Gyógyulást ígértek a kamu teszten halálos betegségekkel diagnosztizált betegeknek az álorvosok a termékbemutatókon, de ezért az ijedt vendégeknek mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk. A bíróság az I. rendű vádlott mellett további tizenhárom vádlottat ítélt -többök között- végrehajtandó szabadságvesztésre. A tizennégy végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt...

tovább 0

Kamuprofilokkal támogatják meg az átverős Facebook hirdetéseket -...

2022. november 07.

Kamuprofilokkal támogatják meg az átverős Facebook hirdetéseket - magyar nyelven "beszélgetnek" a termékről

A csalók meghagyják a hozzászólás lehetőségét, de szinte azonnal törlik a valóságra rávilágító hozzászólásokat, miközben kamuprofilok lelkendeznek a nagy lehetőségről. Ezt a módszert néhány hazai újság is rendszeresen alkalmazza, kitiltva a számukra kellemetlen felhasználókat.

tovább 0

Halálos betegséget diagnosztizáltak a csalók - börtönbüntetést...

2022. október 07.

Halálos betegséget diagnosztizáltak a csalók - börtönbüntetést kaptak a termékbemutatón ügyeskedők

Az elsőrendű vádlott hat év fegyházbüntetést kapott és összesen 39 vádlott vonatkozásában hirdettek ítéletet. A termékbemutatókra meghívott idős embereknél súlyos, sokszor halálos betegséget diagnosztizáltak, amire az általuk árult termékek nyújtottak volna megoldást. Az ijedt emberek pedig megvették a "csodaterméket". Az ítélet nem jogerős.

tovább 0

Hamis parfüm és napszemüveg szállítmányokat fülelt le a NAV -...

2022. május 02.

Hamis parfüm és napszemüveg szállítmányokat fülelt le a NAV - százmilliós tétel akadt horogra az elmúlt napokban az autópályákon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M7-es autópályán végzett ellenőrzés során 420 üveg, több mint 13 millió forint értékű hamis parfümöt találtak egy autóban. Az M1-es autópályánál még nagyobb hal akadt horogra. A furgonban több mint négyezer üveg különféle márkajelzésű (Chanel, Lacoste, Paco Rabanne, Hugo Boss, Versace stb.) parfümöt, valamint...

tovább 0

Lefolyóba fecskendezte a Covid-oltást a háziorvos, több tízmilliót...

2022. február 02.

Lefolyóba fecskendezte a Covid-oltást a háziorvos, több tízmilliót keresett a be nem adott oltóanyaggal

A kamu oltásért 15-30 ezret fizettek a páciensek, akik így tényleges oltás nélkül jutottak védettségi igazolványhoz. Rendőrök is igénybe vették a "szolgáltatást". Az orvostól és asszisztensétől 60 millió forint korrupcióból származó pénzt foglaltak le. Egyenlő arányban osztoztak a bevételen.

tovább 0

Kamu NAV honlap ígér adóvisszatérítést a járványra hivatkozva -...

2022. január 21.

Kamu NAV honlap ígér adóvisszatérítést a járványra hivatkozva - folyamatosan próbálkoznak az adathalászok

Ismét többen kaptak linket egy ál-NAV honlaphoz, amin elvileg azonnal elintézhető a járvánnyal kapcsolatos (?) adóvisszatérítés. Ennek veszélyére figyelmeztet az igazi NAV.

tovább 0

Gyerekekre gerjedő férfit rejtett a 12 éves, szende kislány, Virág...

2021. november 25.

Gyerekekre gerjedő férfit rejtett a 12 éves, szende kislány,  Virág profilja

Az 59 éves, egyébként egy 12 éves lány profilja mögé rejtőzött férfi letartóztatását a bíróság nem látta indokoltnak, bűnügyi felügyeletét rendelte el. Félszáz gyermekpornográf videót és kb. ugyanennyi fotót találtak a számítástechnikai eszközein.

tovább 0

Nem osztogat ingyen iphone 13 Pro-t az Amazon - fiatalokat célzó...

2021. október 26.

Nem osztogat ingyen iphone 13 Pro-t az Amazon - fiatalokat célzó átverések a TikTok-on

A megnyert iPhone 13 Pro ugyan soha nem érkezik meg, de a postaköltség miatt megadott bankkártyához tartozó számláról 14 naponta 10 ezer forintot emelnek le, mivel a boldog nyertesek nem olvassák el az apróbetűs részt, vagy nem képesek értelmezni az olvasottakat.

tovább 0

Heccből jelentett valaki lángoló mentőautót, sérültekkel -...

2021. június 15.

Heccből jelentett valaki lángoló mentőautót, sérültekkel - mentőhelikopter érkezett a kamu hívásra

A bejelentésre azonnal mentőhelikopter indult a helyszínre. Kiderült, hogy csak egy rossz tréfáról van szó, a jelzett helyen nem lángolt mentőautó, sérültekkel.

tovább 0
1 | 2 | 3 | 4