Barion Pixel

Címkéhez rendelt hírek - forgalomból kivonás

1 | 2

Potencianövelőt és más étrend-kiegészítőket vonta ki a forgalomból...

2018. szeptember 04.

Potencianövelőt és más étrend-kiegészítőket vonta ki a forgalomból a Nébih - 780 kg-os fogás

Nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítőket és étrend-kiegészítő alapanyagokat vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), melyek össztömege meghaladta a 780 kg-ot. A hatóság a vállalkozás által csomagolt, kapszulázott termékeket a forgalomból visszahívta és az étrend-kiegészítő...

tovább 0

3,6 tonna tejterméket vont ki a forgalomból Nébih

2018. július 10.

3,6 tonna tejterméket vont ki a forgalomból Nébih

Több alkalommal jártak a Nébih szakemberei egy tejtermék- előállító üzemben, ahol koszos mosogató, penészes klímaberendezés és lejárt szavatossági idejű termékek fogadták őket.

tovább 0

Gyomírtót vont ki a forgalomból a NÉBIH

2018. június 01.

Gyomírtót vont ki a forgalomból a NÉBIH

Termelői panaszbejelentés alapján kezdte el vizsgálni a növényvédelmi hatóság a GENEZIS feliratú, párhuzamos behozatallal Romániából származó Adengo kukorica gyomirtó szert. A Nébih laboratóriuma igazolta, hogy a készítmény hatóanyag-tartalma jelentősen eltér az engedélyben foglaltaktól, így hatékonysága nem megfelelő. Ezért a hatóság elrendelte a termék...

tovább 0

Huszonhat veszélyes közlekedési és sporteszközt vont ki a...

2017. október 12.

Huszonhat veszélyes közlekedési és sporteszközt vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

A gyermekek biztonsága miatt összesen 67 gyermekkerékpár, kerékpáros gyermekülés, gördeszka, görkorcsolya és roller műszaki vizsgálatát végezte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) akkreditált laboratóriuma. A vizsgált eszközök közül 26-ot a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból. Tizenhét esetben a terméket a vásárlóktól is visszahívták.

tovább 0

Balatoni halsütödékben razziázott a NÉBIH – tisztaságot, hekket...

2017. augusztus 17.

Balatoni halsütödékben razziázott a NÉBIH – tisztaságot, hekket teszteltek

A NÉBIH Szupermenta tesztsorozatának legújabb állomása a Balaton parton volt, ahol a halsütödéket és a slágerterméknek számító sült hekket vizsgálták. A hatóság munkatársai 13 halsütödét ellenőriztek, több mint 160 mintán 700 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el. Számos szabálytalanságot és hiányosságot feltártak, amik miatt több mint egymillió forint...

tovább 0

20 tonna idegen cukrot tartalmazó mézet vont ki a forgalomból a NÉBIH

2016. október 27.

20 tonna idegen cukrot tartalmazó mézet vont ki a forgalomból a NÉBIH

Több hónapos előzetes adatgyűjtés után tartott vizsgálatot egy nagykereskedésben, majd annak nyomán egy mézkiszerelő üzemben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az ellenőrzés-sorozat eredményeként csaknem 20 tonna idegen cukrot tartalmazó mézet foglaltak le az ellenőrök.

tovább 0

Jelöletlen lengyel tojást akartak magyarként eladni

2016. március 24.

Jelöletlen lengyel tojást akartak magyarként eladni

Lengyelországból származó, jelöletlen tojások forgalmi korlátozását rendelte el a NÉBIH egy Bács-Kiskun megyei ellenőrzés során. A trükköző vállalkozó saját bevallása szerint magyar „kistermelőknek” akarta értékesíteni termékét.

tovább 0

Égési sérülést okozhatnak egyes maszkok, jelmezek és parókák

2016. február 18.

Égési sérülést okozhatnak egyes maszkok, jelmezek és parókák

A fogyasztóvédelem laboratóriumi vizsgálatai befejeződtek, az eredmények pedig azt mutatták, hogy a vizsgált termékek több mint fele volt tűzveszélyes.

tovább 0

Egy tonna húst vont ki a forgalomból a NÉBIH

2016. január 22.

Egy tonna húst vont ki a forgalomból a NÉBIH

Egyszerre négy – azonos érdekeltségi körbe tartozó – hentesüzletben tartott ellenőrzést múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Az összehangolt akció során több mint egy tonna terméket vontak ki a forgalomból és semmisíttettek meg az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.

tovább 0

Nem engedélyezett növényvédőszer hatóanyagot mutattak ki a...

2015. október 16.

Nem engedélyezett növényvédőszer hatóanyagot mutattak ki a kígyóuborkában

Kígyóuborkát kellett kivonni a forgalomból, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laborvizsgálatai nem engedélyezett növényvédő szer hatóanyagot mutattak ki egy tolna megyei kiskereskedő raktárában vett mintából. A forgalomba került kígyóuborka fogyasztása rövid időn belül jelentkező emésztési panaszokat okozhat. Az országos...

tovább 0
1 | 2